PREKRŠENO PRIMIRJE: Jermenija i Azerbejdžan se međusobno optužuju, novi sukob na pomolu?

Tanjug

13. 12. 2020. u 11:51

ČETVORICA azerbejdžanskih vojnika poginula su kada je njihova jedinica napadnuta u pograničnim delovima Nagorno-Karabaha, saopštilo je ministarstvo odbrane u Bakuu.

ПРЕКРШЕНО ПРИМИРЈЕ: Јерменија и Азербејџан се међусобно оптужују, нови сукоб на помолу?

Foto: Tanjug AP

Istgovremeno su jermenske vlasti izdale saopštenje u kojem se navodi da su šestorica jermenskih vojnika ranjena u, kako je formulisano u saopštenju, "vojnoj ofanzivi Azerbejdžana" u Nagorno-Karabahu, prenosi TAS.

Dve strane međusobno se optužuju za kršenje primirja.

Ministar odbrane Jermenije Vagaršak Harutiunijan doputovao je u Moskvu da sa svojim ruskim kolegom Sergejem Šojguom razgovara o kršenju primirja u provinciji Hadrut u Nagorno-Karabahu, saopšteno je danas iz jermenskog ministarstva odbrane.

- Oružane snage Azerbejdžana su 12. decembra prekrišile obaveze koje je Azerbejdžan prihvatio potpisivanjem trilateralnog sporazuma 9. novembra. Azerbejdžan koncentriše svoje vojno ljudstvo, vojnu opremu i tešku artiljeriju i vrši napade na mesta Hin Tagere i Hcaberd u provinciji Hadrut u Nagorno-Karabah - navodi se u saopštenju jermenskog ministarstva odbrane i potvrđuje da je ministar odbrane Jermenije otputovao u Moskvu na sastanak sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, prenosi TAS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri