ALBANCI KIPTE OD BESA: Putin bombardovao glavno uporište njihovih džihadista (FOTO)

Novosti online

12. 12. 2020. u 17:34

RUSKE vazduhoplovne snage pokrenule su nove vazdušne napade na severozapadni region Sirije u jutarnjim satima.

АЛБАНЦИ КИПТЕ ОД БЕСА: Путин бомбардовао главно упориште њихових џихадиста (ФОТО)

Foto: Printskrin

Ruski avioni gađali su džihadističko uporište Kabani na severoistoku Latakije.

Prema izveštajima sa terena, ruski ratni avioni bombardovali su položaje Turkestanske islamske stranke (TIP) u Kabaniju (glavno uporište albanskih džihadista u Siriji), zajedno sa nizom tačaka u obližnjoj ravnici Al-Gab.

Takođe se navodi da su ruske vazduhoplovne snage pokrenule nekoliko napada u regionu Džabal Al-Zavija, koja je trenutno pod kontrolom džihadističkih pobunjenika i njihovih saveznika iz Nacionalnog oslobodilačkog fronta (NLF) koje podržavaju turske oružane snage.

Ruske vazduhoplovne snage s vremena na vreme izvode napade na severozapadu Sirije, posebno kada njihovi izviđački avioni zabeleže džihadistička upotišta u Latakiji, Idlibu i Alepu.

Ranije ove godine, one su izvele jedan od svojih najrazornijih napada od ulaska u sirijski sukob, kada je njihov vojni avion bombardovao kamp za obuku militantne grupe Failak Al-Šam (Legija Šam), koju podržavaju Turci, na severu Idliba.

Ovaj pomenuti napad ruskih vazduhoplovnih snaga rezultirao je smrću preko 100 militanata koje podržavaju Turci i uništenjem kampa za obuku.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba