BEZ MILOSTI PREMA NEPRIJATELJU: Ruski avioni izveli moćno bombardovanje (FOTO)

Novosti online

11. 12. 2020. u 19:17

VIŠE od 35 ruskih i sirijskih vazdušnih snaga gađalo je ostatke ISIS-a u centralnom regionu 11. decembra.

БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА НЕПРИЈАТЕЉУ: Руски авиони извели моћно бомбардовање (ФОТО)

Foto: Printscreen

Vazdušni napadi, koje je izveo 21 ratni avion, pogodili su teroriste ISIS-a i njihova skrovišta u istočnom Homsu, istočnoj Hami i južnoj Raki, piše South front.

Ciljani regioni nalaze se oko pustinje Homs, između istočnog Homsa i zapadnog Deir ez-Zora. Pustinja je glavno uporište ISIS-a u centralnom regionu. Stotine terorista se tamo sklanjaju.

Teroristi ISIS-a redovno izvode napade iz pustinje Homs. Većina napada usmerena je na istočni Homs, istočnu Hamu, južnu Raku i zapadni Deir ez-Zor.

Teroristi su 10. decembra u Deir ez-Zoru ubili devet boraca podržanih od strane Irana.

Dan kasnije, dvojica boraca iz palestinske brigade al-Kuds ubijena su u blizini grada al-Suhna u istočnom Homsu.

Sirijske operacije oko pustinje Homs nanose ISIS-u velike gubitke. Međutim, teroristička grupa ne odstupa. Potrebna je velika kopnena operacija duboko u pustinji Homs da bi se okončalo prisustvo terorističke grupe u centralnom regionu.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu