VELIKI OKRŠAJ U JEMENU: Saudijci udarili u "zid", nisu očekivali da će neprijatelj imati pojačanje!

Đ. S.

12. 12. 2020. u 17:01

OBNOVLjENA razmena vatre između vladinih snaga Jemena, koje podržava Saudijska Arabija, i Južnog prelaznog veća, podržanog UAE, u oblasti Abijan, rezultirala je novim talasom neprijateljstava.

ВЕЛИКИ ОКРШАЈ У ЈЕМЕНУ: Саудијци ударили у зид, нису очекивали да ће непријатељ имати појачање!

Foto: EPA

Portparol snaga Prelaznog saveta u Četvrtoj vojnoj regiji i frontu Abijske ose, Muhamed al-Nakib, rekao je na svom nalogu na Tviteru, da su snage predsednika Abd Rabah Mansur Hadija odgovorne za kršenje režima prekida vatre na jugu Jemena.

Nakib je izjavio da vladine snage "nastavljaju kršenja i provokacije" pokretanjem artiljerijskih udara na snage STC-a u sektorima Al-Tirija i Vadi Sala, napominjući da ova dešavanja dolaze u svetlu kontinuiranih napora na sprovođenju vojnog dela sporazuma Rijada i u prisustvu snaga arapske koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom.

Tenzije se nastavljaju u južnom Jemenu od prošle godine, kada su prelazne snage saveta preuzele kontrolu nad privremenim glavnim gradom Adenom i drugim oblastima juga zemlje.

Sporazum o Rijadu potpisan u novembru prošle godine uz saudijsko posredovanje nije uspeo u potpunosti obuzdati krizu, događali su se incidenti i s vremena na vreme obnavljali borbe između vlade Hadi i veća.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna