TRAMP OBJAVIO "ISTORIJSKI PROBOJ": Izrael i Maroko postigli dogovor o normalizaciji odnosa

Novosti onlajn

10. 12. 2020. u 19:12

MAROKO i Izrael postigli su dogovor o normalizaciji odnosa, objavio je američki predsednik Donald Tramp, nazivajući to još jednim istorijskim korakom.

ТРАМП ОБЈАВИО ИСТОРИЈСКИ ПРОБОЈ: Израел и Мароко постигли договор о нормализацији односа

Foto: EPA

Ovim je Maroko postala četvrta arapska zemlja koja će uspostaviti diplomatske odnose sa Tel Avivom u vreme Trampove administracije.

​- Još jedan istorijski proboj - napisao je Tramp na Tviteru, ističući da je to veliki pomak za mir na Bliskom istoku.

​Tramp je naveo da je potpisao i uredbu kojom se priznaje suverenitet Maroka nad Zapadnom Saharom, spornom teritorijom nad kojom Rabat već dugo vremena polaže pravo.

​Podsetimo, u avgustu su predstavnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i Izraela potpisali „Avramov sporazum“ o normalizaciji odnosa. Dva meseca kasnije, pridružio im se i Sudan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...