PUŠKU O RAME I U BOJ ZA NAROD SVOJ: Hrabra Jermenka odbija da napusti svoje selo, okupila seljane da formira gerilu (VIDEO)

Novosti online

09. 12. 2020. u 17:18

U LAČINSKOM regionu, jedna žena, po nacionalnosti Jermenka, odbila je da napusti svoje rodno selo, pronašla je automatsku pušku, okupila seljane i saopštila da je spremna za partizansku borbu.

ПУШКУ О РАМЕ И У БОЈ ЗА НАРОД СВОЈ: Храбра Јерменка одбија да напусти своје село, окупила сељане да формира герилу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ona je po svemu sudeći najavila da će se odmetnuti u gerilu i da će se boriti za svoju rodnu grudu, za Arcah, uprkos dolasku azerbejdžanskih snaga u ovu oblast.

Kasnije je u komentaru ispod video snimka dodato da nije u pitanju "tek samo neka obična žena", već žena proslavljenog i legendarnog jermenskog borca iz ultra-nacionalističke grupe "Sasna Tsrer", Martirosa Hakobjana.

Prema tripartitnom sporazumu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu između Rusije, Jermenije i Azerbejdžana, odlučeno je da se okruzi Kalbadžar, Agdam i Lačin predaju pod kontrolu Azerbejdžana. Izuzetak su pojedini manastiri i sakralni objekti koje su ruski mirotvorci zaštitili.

Stepanakert je zajedno sa većim, ali okrnjenim delom Nagorno-Karabaha ostao pod kontrolom Jermena Arcaha, ali i pod zaštitom Rusije.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)