RUSKA FLOTA "KRUŽI" OKO BRITANIJE: London zabrinut - povećano prisustvo ratnih brodova, stalno ih nadgledaju

Novosti online

05. 12. 2020. u 17:50

RATNA mornarica Velike Britanije saopštila je da je poslednjih nedelja ispratila i nadgledala kretanje devet ruskih brodova u blizini svojih teritorijalnih voda.

РУСКА ФЛОТА КРУЖИ ОКО БРИТАНИЈЕ: Лондон забринут - повећано присуство ратних бродова, стално их надгледају

Foto: Depositphotos

- Brodovi Kraljevske ratne mornarice prate značajno prisustvo Rusije nedaleko od voda Velike Britanije. Tokom poslednje dve nedelje osam brodova Kraljevske flote je, tokom koordinisane operacije od La Manša i Keltskog mora do voda koje se nalaze u blizini zapadne obale Škotske, pažljivo pratilo svako kretanje Rusa, bilo da se radilo o podmornici koja je isplovila na površinu, razaraču, korveti, patrolnom brodu i pratećim tegljačima i brodovima za snabdevanje - navodi se u saopštenju britanske mornarnice.

Ističe se da je fregata „HMS Nortumberlend“ pratila kretanje ruskog protivpodmorničkog broda „Viceadmiral Kulakov“ kod zapadne obale Škotske, a grupa od tri broda britanske mornarice pratila je grupu ruskih brodova u Keltskom moru. Tokom „koordinisane operacije“ Britancima je pomoć pružala francuska mornarica.

Britanska mornarica i vazduhoplovne snage stalno prate prolazak ruskih brodova i letove ruskih aviona u blizini Velike Britanije. Ruski vojnici ne narušavaju granice, kreću se u međunarodnim vodama i vazdušnom prostoru. Sve se završava bez incidenata, što potvrđuje britanska strana, koja stalno ističe profesionalizam ruske vojske.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna