"ROSKOSMOS" NAPRAVIO FANTASTIČNO ORUŽJE: Specijalni pištolj svemirske agencije - jednostavan, pouzdan i precizan (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2020. u 15:23

ŠEF „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin je saopštio da preduzeća ruske svemirske agencije ne proizvode samo raketno-kosmičku tehniku, nego i streljačko oružje.

РОСКОСМОС НАПРАВИО ФАНТАСТИЧНО ОРУЖЈЕ: Специјални пиштољ свемирске агенције - једноставан, поуздан и прецизан (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

- Proizvodimo širok spektar energetske opreme, medicinsku opremu, laki šinski transport, opremu za liftove i još mnogo toga. Oni koji umeju da naprave najkomplikovanije inženjerske strukture – kosmodrome, u stanju su da realizuju bilo koju drugu narudžbinu. Verovatno malo ko zna da "Roskosmos" proizvodi i streljačko oružje. Ovo su neke vrste proizvoda našeg "Zlatmaša" - napisao je Rogozin na Tviteru.

On je objavio reklamni video i link na sajt preduzeća Zlatmaš“. U videu se govori o službenom traumatičnom pištolju "Kapral", jedinstvenom u svojoj klasi, namenjenom za bezbednosne strukture.

Pištolj je napravljen na bazi automata PP-91 "Kedr". U videu se navodi da kompaktnost pištolja omogućava da se neprimetno nosi u futroli ispod odeće. Pištolj  je jednostavan, maksimalno pouzdan i veoma precizan.

Na sajtu preduzeća predstavljeni su razni primerci lovačkog, borbenog, službenog i pneumatskog oružja. „Zlatmaš“ proizvodi oružje od 1939. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)