ONI SU NAJVEĆA PRETNJA ZA AMERIKU: Trampov bezbednjak otkrio koga se najviše plaše - opljačkaj, kopiraj i zameni

Tanjug

04. 12. 2020. u 17:36

KINA predstavlja najveću pretnju za SAD i ostatak sveta od završetka Drugog svetskog rata, rekao je Džon Retklif, odlazeći direktor Nacionalne obaveštajne službe u vreme kada Trampova administracija pojačava anti-kinesku retoriku kako bi pritisla izabranog predsednika Džoa Bajdena da bude oštar prema Pekingu, preneo je AP.

ОНИ СУ НАЈВЕЋА ПРЕТЊА ЗА АМЕРИКУ: Трампов безбедњак открио кога се највише плаше - опљачкај, копирај и замени

Foto: Depositphotos

- Podaci su jasni: Peking želi da dominira nad SAD i ostatkom planete, ekonomski, vojno i tehnološki. Mnoge kineske javne inicijative i važne međunarodne kompanije su samo kamuflaža kineskoj komunističkoj partiji - napisao je Retklif u Volstrit žurnalu.

Taj pristup Retklif naziva "ekonomskom špijunažom: opljačkaj, kopiraj i zameni".

- Kina pljačka intelektualno vlasništvo američkih kompanija, krade tehnologiju i onda zamenjuje SAD na globalnom svetskom tržištu - dodao je on.

Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing je odbacio Retklifove tvrdnje kao nastavak pokušaja da se šire "netačne informacije, politički virusi i laži" sa ciljem da se nanese šteta kineskoj reputaciji i odnosima između dve zemlje.

- Retklif samo nastavlja da ponavlja laži i glasine kako bi klevetao i diskreditovao Kinu. Mislim da je ovo još jedna mešavina laži koje je američka administracija pripremila - rekla je portparolka

Bajden je saopštio da želi da Senat potvrdi da Ejvril Hejns, bivša zamenica direktora CIA, zameni Retklfa na mestu direktora Nacionalne obaveštajne službe.

Verbalni rat između dve supersile pojačan je u poslednje vrijeme, a Vašington je nedavno objavio zabranu putovanja za članive kineske Kominustičke partije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna