KOLIKA ĆE BITI ODŠTETA ZA NUSPOJAVE VAKCINE? Basnoslovne cifra koju će London plaćati za svako osobu sa teškim efektima Fajzerovog cepiva

Tanjug

03. 12. 2020. u 20:51

КОЛИКА ЋЕ БИТИ ОДШТЕТА ЗА НУСПОЈАВЕ ВАКЦИНЕ? Баснословне цифра коју ће Лондон плаћати за свако особу са тешким ефектима Фајзеровог цепива

Tim iz Oksforda razvio je jednu od najuspešnijih vakcina protiv kovid 19 / Foti AP

VELIKA Britanija bi mogla da plati 120.000 funti osobama koje budu imale teške nuspojave od vakcine protiv korona virusa, saopštila je vlada uoči prijema američke vakcine Fajzera i Bionteka.

Britanija je prva zemlja koja je juče po hitnom postupku odobrila upotrebu ove vakcine.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će kovid-19 dodati na listu bolesti u postojećoj Šemi isplate za štetnost vakcine i da će to biti mera predostrožnosti, iako će se vakcine davati samo posle strogih provera, prenosi Rojters.

O odšteti za eventualne štetne efekte vakcine protiv kovid-19 mnogo se razgovaralo prethodnih meseci s obzirom da proizvođači lekova i vlade u rekordnom roku rade na njenom razvoju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dušan

27.12.2020. 10:50

Kod nas ni nema nikakve PROVERENE I DOKUMENTOVANE ZDRAVSTVENE DOKUMENTACIJE pre vakcinacije! Prethodni pregled se svodi na brzo, lasersko merenje temperature, koje nije relevantno, jer meri samo visoku temperaturu na čelu! Ostalo ispitivanje koje se vidi na TV-u je ispitivanje doktora ili med. tehničara pacijenta, babu u konkretnom slučaju, da li boluje od nečeg!!! Ne, ne, ne, ne, neee. Nakon toga zabada iglu i ubacuje sadržinu. Gotovooo. Strašno! Kakva odšeta? Ako bude nešto da FALI, biće ništa, ili nije to od tog, ili u krajnjem slučaju, biće: "Pa što nije rekla? Lepo sam pitao da li boluje od nečeg!" Baba, koja ne boluje ni od čega i nema nikakav zdravstveni karton??? Naši državnici uključujući i doktora odmah nakon primljene vakcine izjavljuju kako im je dobro (nije im odmah pozlilo i nisu pali u nesvest)! Baš me zanima kako će biti za par meseci ili godinu? Između ostalog, oni će dobiti obeštećenje, za razliku od običnog naroda. U ovom slučaju, za ovo može da bude sa trajnim posledicama!!! Sve su ovo za sad, SAMO POKUSNI KUNIĆI! J..š obeštećenje!