„NAPAD ZAPADA NUKLEARNIM ORUŽJEM NA BELORUSIJU?!” Hatilev upozorio da je Rusija ugrožena sa tri strane

Novosti online

03. 12. 2020. u 09:08

ŠEF protivavionskih raketnih snaga komande specijalnih snaga Ruskog vazduhoplovstva (2007-2009) Sergej Hatilev nije isključio upotrebu nuklearnog oružja od strane Zapada u Belorusiji ili Ukrajini.

„НАПАД ЗАПАДА НУКЛЕАРНИМ ОРУЖЈЕМ НА БЕЛОРУСИЈУ?!” Хатилев упозорио да је Русија угрожена са три стране

Foto: Free Images Pixabay

Komentarišući objave zapadnih medija za medijski centar ,,Patriot" da nuklearni rat nije tako strašan kao što se ranije mislilo, ekspert je rekao da na taj način Zapad priprema javno mnjenje za nuklearni rat u Evropi.

- Na Zapadu pripremaju javno mnjenje, pripremaju države i vojne organizacije za upotrebu oružja sa malim nuklearnim potencijalom. Pre svega, priprema se Evropa, jer se skladišta nuklearnog naoružanja nalaze u Turskoj, u bazi ,,Ramštajn" u Nemačkoj i drugim zapadnoevropskim zemljama. Pre svega, oni su pripremljeni - rekao je Hatilev, a prenosi FAN.

Prema mišljenju stručnjaka, Sjedinjene Države i njihovi saveznici mogu da ugroze Rusiju sa tri strane: iz Evrope, iz Japana i iz arapskih zemalja i pojasa ruskih južnih republika.

- Ali na jugu trenutno nema taktičkog nuklearnog oružja, osim u Pakistanu i Kini. U severnom pravcu, preko Severnog ledenog okeana, možemo pružiti najmoćniji otpor i tamo je upotreba nuklearnog oružja necelishodna - objasnio je ekspert.

Taktičko nuklearno oružje Zapada, prema mišljenju Sergeja Hatileva, može se koristiti ne u Kalinjingradu ili Donbasu, već na granici sa Rusijom.

- To se može učiniti u regionu Belorusije ili u Ukrajini, ali ne i u Donbasu - nema ciljeva - rekao je ekspert.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna