ŠEST NAJOPASNIJIH SIMPTOMA KORONE, A JEDAN JE ALARMANTAN: Ruski lekar otkrio zbog čega se hitno morate javiti lekaru (VIDEO)

Novosti online

01. 12. 2020. u 14:48

DOKTOR Aleksandar Mjasnikov nabrojao je najopasnije simptome korona virusa, nakon čije pojave pacijentu treba hitna hospitalizacija.

ШЕСТ НАЈОПАСНИЈИХ СИМПТОМА КОРОНЕ, А ЈЕДАН ЈЕ АЛАРМАНТАН: Руски лекар открио због чега се хитно морате јавити лекару (ВИДЕО)

Foto: Rusija 1 printskrin

Lekar je primetio da se u slučaju KOVID-19 lekari ne bore protiv samog virusa, već sa komplikacijama koje nastaju kod osobe nakon infekcije.

- Lečimo simptome, a ne samu bolest. Ako nema simptoma, zašto žurite prema bolničkim krevetima? - rekao je Mjasnikov onima koji po svaku cenu pokušavaju da dođu do bolnice, nakon što dobiju pozitivan test.

Lekar je pozvao da ne uznemiravate lekare bez potrebe, a hospitalizaciju možete zahtevati samo ako imate temperaturu iznad 38 stepeni nekoliko dana.

- Ako ste dehidrirali, oči su vam upale, jezik je suv, koža stoji, ako imate malo urina, to sugeriše da imate problema sa gubitkom tečnosti, problemima sa bubrezima i tako dalje - ovde, naravno, treba da se obratite lekaru - Mjasnikov je za TV kanal Rusija 1 nabrojao pet opasnih simptoma.

Ali najopasniji znak kada pacijenta hitno treba staviti pod stalni nadzor lekara je rano otežano disanje. Obično se kod korona virusa pojavljuje sedmog do osmog dana. Međutim, ako se problemi sa disanjem javljaju ranije, tada je ovo već alarmantan znak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...