VERUJE DAMAMA: U Bajdenovom timu za komunikacije samo žene

Tanjug

30. 11. 2020. u 07:36

ВЕРУЈЕ ДАМАМА: У Бајденовом тиму за комуникације само жене

Foto Tanug-AP

Izabrani predsednik Sjedinjenih Država DŽozef Bajden predstavio je kadrovska rešenja za članove i savetnike koje će nominovati u timu za komunikacije Bele kuće, a svi članovi tima su žene.

"Sa ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bele kuće čiji su svi članovi žene. Kvalifikovani i iskusni komunikatori će različitim pristupima i podelom odgovornosti doprineti izgradnji ove zemlje", saopštio je Bajden, istakavši da je reč o prvom timu tog tipa koji čine isključivo ženski članovi.

Bajden je na funkciju sekretara za medije Bele kuće nominovao DŽen Psaki, nekadašnju portparolku Stejt departmenta u vreme administracije bivšeg predsednika Baraka Obame, prenosi Glas Amerike.

Psaki je na društvenoj mreži Tviter napisala da je reč o najraznovrsnijem timu Bele kuće u istoriji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

Kejt Bedingfild, portparolku svoje kampanje, Bajden je nominovao za direktorku komunikacija Bele kuće.

Simon Sanders, viša savetnica Bajden-Haris kampanje predložena je za funkciju portparolke izabrane potpredsednice Kamale Haris, dok bi Elizabet Aleksander, bivša glavna portparolka i Bajdenova pres sekretarica u vreme dok je bio potpredsednik SAD-a trebalo da obavlja funkciju direktorke komunikacija izabrane prve dame DŽil Bajden.

Karin DŽin Pjere, viša savetnica u Bajden-Haris kampanji, obavljaće funkciju zamenice sekretara za medije Bele kuće, dok je Ešli Etijen, bivša viša savetnica predsedavajuće Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi, predložena za njenu zamenicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)