IZRADA VAKCINE PROTIV KORONE: Rusi nude Englezima saradnju - kombinujte sa Sputnjikom, da povećamo efikasnost

Tanjug

26. 11. 2020. u 22:06

TVORCI vakcine Sputnjik V protiv korona virusa su danas rekli da bi AstraZeneka trebalo da napravi eksperiment sa ruskom vakcinom kako bi povećala efikasnost.

ИЗРАДА ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНЕ: Руси нуде Енглезима сарадњу - комбинујте са Спутњиком, да повећамо ефикасност

Foto: AP

Rusi su rekli da je Sputnjik V efikasan 92 odsto, dok je AstraZeneka saopštila da je efikasnost njene vakcine bila 70 odsto na početku, a onda je taj procenat povećan na 90 odsto.

- Ako urade nova klinička testiranja, savetujemo da kombinuju sa Sputnjikom, kako bi povećali efikasnost", napisali su na Tviteru tvorci ruske vakcine i dodali da kombinovanje vakcine mogu da se pokažu važnim za revakcinaciju - preneo je Rojters.

Prethodno je AstraZeneka saopštila da će imati 200 miliona doza do kraja 2020. godine.

Britanska vakcina je viđena kao jedna od najvećih nada za mnoge zemlje zbog niske cene vakcine (između tri i četiri dolara), ali i zbog toga što se može transportovati na normalnim temperaturama.

AstraZeneka će najverovatnije uraditi jos testova širom sveta, rekao je Paskal Sorio za Blumberg njuz, nakon što su počele da rastu sumnje u efikasnost ove vakcine.

Šef naučnog tima britanske vlade Partik Valans je rekao da je glavna poenta vakcine AstraZeneke da funkcioniše.

- Suština priče je da vakcina deluje i to je vrlo uzbudljivo - rekao je Valans tokom brifinga sa premijerom Borisom Džonsonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024