IRSKI PREMIJER: Nije kasno za dobar rezultat pregovora o Bregzitu

Tanjug

26. 11. 2020. u 00:57

PREMIJER Irske Majkl Martin ocenio je danas da još ima vremena da se postigne "dobar rezultat" u trgovinskim pregovorima između Velike Britanija i EU.

ИРСКИ ПРЕМИЈЕР: Није касно за добар резултат преговора о Брегзиту

Foto: AP

- Ukoliko se postigne bar osnovni sporazum o trgovinskim odnosima, tada će biti moguće da se koriste mehanizmi za rešavanje spornih pitanja koji obema stranama daju mogućnost da koriste pravne instrumente u slučaju da duga strana krši sporazum - ukazao je Martin, preneo je Rojters.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da će EU biti spremna ukoliko Velika Britanija odluči da napusti uniju bez sporazuma o trgovinskim odnosima uprkos činjenici da je postignut "pravi napredak" u neizvesnom pregovaračkom procesu o Bregzitu.

- Iako imamo veoma malo vremena na raspolaganju, sve ćemo učiniti da se sporazum postigne. Spremni smo da budemo kreativni, ali nismo spremni da dovodimo u pitanje integritet jedinstvenog tržišta - izjavila je fon der Lajen pred evropskim parlamentarcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

NOVI POTRESNI DETALJI O VILISOVOJ BOLESTI: Kao da im sve više izmiče, porodica se moli za čudo