JERMENSKA PORODICA NAPUSTILA KARABAH, ALI NE I SVOJU KUĆU: Bolna i neobična fotografija iz izbegličke kolone

Novosti online

24. 11. 2020. u 17:05

FOTOGRAFIJA iz Nagorno-Karabaha na kojoj se vidi da je jermenska izbeglička porodica natovarila svoju montažnu kuću na prikolicu kamiona privukla je veliku pažnju na društvenim mrežama.

ЈЕРМЕНСКА ПОРОДИЦА НАПУСТИЛА КАРАБАХ, АЛИ НЕ И СВОЈУ КУЋУ: Болна и необична фотографија из избегличке колоне

Foto: Tanjug/AP/Sergej Gric

Dok se narod vraća u Stepanakert, deo teritorije koji prelazi pod kontrolu Azerbejdžana teško može očekivati brzi povratak jermenskog stanovništva.

​Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

Za kontrolu prekida vatre i borbenih dejstava u regionu je raspoređen mirovni kontingent Rusije. Njega čine jedinice 15. Posebne motorizovane brigade (mirovne snage) Centralnog vojnog okruga.

Anketa

Da li smatrate da je Donald Tramp pokraden na izborima?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice