PUTIN PORUČIO: Voleli bismo da imamo bliskiji odnos sa Litvanijom

Tanjug

24. 11. 2020. u 14:50

RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi voleo da vidi Litvaniju da "poradi" na dobrosusedskim odnosima sa Rusijom.

ПУТИН ПОРУЧИО: Волели бисмо да имамо блискији однос са Литванијом

Foto Tanjug-AP

-Naša saradnja s Litvanijom bi mogla da bude aktivnija i drugačija nego sada, posebno što smo vrlo bliski susedi, znate - rekao je Putin na prijemu stranih ambašadora, a preneo TAS S.

On je dodao da bi voleo da njegova zemlja ima dobre odnose sa svim državama sa kojima se graniči.

-Spremni smo na saradnju kao dobri susedi, da poštujemo jedni druge i voleli bismo da vidimo isti pristup kod litvanskih kolega - dodao je Putin.

Prema Putinu, Rusija namerava da nastavi jačanje odnosa i sa Islandom, a posebno je naglasio značaj ribolova, obrade ribe, izgradnje brodova, korisćenje geotermalne energije.

Putin je označio da su odnosi sa Finskom "bliski, onakvi kakvi susedi treba da imaju", posebno po pitanju dijaloga na temu stabilnosti i bezbednosti u Baltičkom moru i Evropi.

Ruski predsednik se osvrnuo i na odnose sa Luksemburgom, zahvaljujući vlastima te zemlje za inicijativu da se podigne spomenik građanima Sovjetskog Saveza koji su odvedeni u nacistički logor u Luksemburgu tokom Drugog svetskog rata.

-Primetili smo taj potez, ruska javnost izuzetno ceni taj potez - zaključio je Putin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije