"FEJSBUK" CENZURIŠE OKSFORD: Zakerbergova mreža najbolje zna koliko su maske efikasne a Danci lažljivi

V. N.

23. 11. 2020. u 00:19

U sredu 17. novembra, naučnici iz Danske su objavili "revolucionarnu" studiju koja pokazuje da nošenje maski vrlo malo ublažava širenje kovida 19.

ФЕЈСБУК ЦЕНЗУРИШЕ ОКСФОРД: Закербергова мрежа најбоље зна колико су маске ефикасне а Данци лажљиви

Foto AP

U petak 20, profesor Univerziteta Oksford, pozivajući se na studiju u članku objavljenom u "Spektejtoru", izvestio je da ga je "Fejsbuk" prijavio zbog širenja "lažnih informacija" dok je pokušavao da objavi članak na ovoj platformi!

Direktor Centra za medicinu zasnovanu na dokazima sa Oksfordskog univerziteta Karl Henegan u petak je objavio da je njegov članak pod naslovom "Značajna danska studija nije pronašla značajniji efekat na nosioce maski za lice" , pozivajući se na novu studiju, označen kao lažna informacija na "Fejsbuku".

Profesor je tvitovao: "Evo šta se desilo kada sam objavio naš najnoviji članak na 'Fejsbuku' - svestan sam da se ovo dešava i drugima - šta se događa sa akademskom slobodom i slobodom govora? U ovom članku nema ničega što bi bilo 'lažno'."

U članku objavljenom u "Spektejtoru" govori se o Danskoj studiji koja je sprovedena u proleće sa više od 6.000 učesnika. Posle mesec dana, učesnici ispitivanja testirani su pomoću testova PCR, antitela i bočnog protoka i upoređeni sa učesnici istraživanja koji nisu nosili masku. "Na kraju, nije bilo statistički značajne razlike između onih koji su nosili maske i onih koji nisu, kada je reč o zarazi kovidom 19.Tačno 1,8 odsto onih koji su nosili maske dobili su kovid, u poređenju sa 2,1 procentom kontrolne grupe.

ZAKLjUČAK

PO svemu sudeći najsporniji u danskoj studiji je zaključak: Čini se da je bilo kakav efekat maski na sprečavanje širenja bolesti u zajednici mali."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a