BAJDENOVI SAVETNICI SA PROIZVOĐAČIMA VAKCINE: Gigantski logistički projekat za masovnu vakcinaciju građana Amerike

Tanjug

15. 11. 2020. u 20:14

SAVETNICI za nauku Džoa Bajdena sastaće se narednih dana sa proizvođačima vakcina, dok predsednička tranzicija stoji u mestu zbog odbijanja predsednika Donalda Trampa da prizna rezultate izbora koje su objavili mediji, javlja AP.

БАЈДЕНОВИ САВЕТНИЦИ СА ПРОИЗВОЂАЧИМА ВАКЦИНЕ: Гигантски логистички пројекат за масовну вакцинацију грађана Америке

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

- Te konsultacije započinjemo ove nedelje - rekao je Bajdenov šef osoblja, Ron Klajn, pozivajući se na Fajzer i druge farmaceutske kompanije.

Klajn je rekao da je Bajdenovim stručnjacima takođe potrebno detaljno razumevanje planova distribucije koje dovršavaju Ministarstvo zdravlja i socijalne službe i Pentagon. To je na neki način kritičnije pitanje, rekao je on.

- Moramo razgovarati sa njima što je brže moguće - rekao je Klain - Sjajno je imati vakcinu, ali vakcine ne spašavaju živote: vakcinacije spašavaju živote. A to znači da tu vakcinu morate da date ljudima širom ove zemlje. To je gigantski logistički projekat - naveo je on.

Kontakt izabranog predsednika sa proizvođačima vakcina dolazi u trenutku kada je pandemija korona virusa u Sjedinjenim Državama ušla u možda najopasniju fazu.

Sedmodnevni pokretni prosek za nove dnevne slučajeve iznosio je 145.400 u subotu, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

To znači da SAD imaju oko milion novih slučajeva nedeljno, a broj umrlih od subote u proseku je iznosio 820, što je porast od 33 odsto za samo dve nedelje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu