AMERIKANCI PAKUJU KOFERE: Napuštaju teritoriju Sirije, ali imaju novu destinaciju na umu (FOTO)

Novosti online

15. 11. 2020. u 19:10

AMERIČKA vojska povukla je određeni broj svojih vozila i vojnika iz istočne Sirije prema severnom delu Iraka, dok je nametnula sigurnosni kordon oko grada na istoku Deir ez Zora.

АМЕРИКАНЦИ ПАКУЈУ КОФЕРЕ: Напуштају територију Сирије, али имају нову дестинацију на уму (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Prema dopisniku iz al-Hasake, američka vojska je drugi put tokom protekla dva dana prevezla niz vojnih vozila sa oko 50 vojnika iz svoje ilegalne baze u al-Malikiji u severni region Iraka, piše AMN.

Ovi događaji se poklapaju sa izveštajima medija o nameri trenutne američke administracije da povuče svoje vojnike iz istočne Sirije, posebno nakon promena koje je izvršio američki predsednik Donald Tramp, a koje su uključivale i otpuštanje ministra odbrane Marka Espera, koga je zamenio Kristofer Miler.

Ranije ove nedelje otkriveno je da je odlazeći američki izaslanik u Siriji DŽejms DŽefri krio ukupan broj američkih trupa unutar države od Trampa.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

16.11.2020. 09:29

Tramp bi bio bolje informisan da je čitao *Novosti* i komentare vaših čitalaca. Znao bi da američka vojska nije napustila Siriju, nego se samo povukla na istok, na granicu sa Irakom, gde se nalaze i najveća nalazišta sirijske nafte. Krali su naftu, prodavali je teroristima i brukali Trampovu administraciju.