IZRAELCI INISTIRAJU NA OSTAVCI: Protest ispred kuće Benjamina Netanjahua, samo je jedan zahtev (FOTO)

Tanjug

15. 11. 2020. u 00:27

ИЗРАЕЛЦИ ИНИСТИРАЈУ НА ОСТАВЦИ: Протест испред куће Бењамина Нетанјахуа, само је један захтев (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

NEKOLIKO hiljada demonstranata okupilo se ispred kuće izraelskog premijera Benjamina Netanjahua pozivajući ga da podnese ostavku, na protestima koji se u zemlji održavaju već pet meseci.

Učesnici protesta nosili su zastave Izraela ili crne ili ružičaste zastave, koje je pokret koji stoji iza demonstracija usvojio kao simbole. Broj okupljenih ispred kuće izraelskog predsednika bio je nešto manji nego u proteklih nekoliko nedelja, zbog lošijeg vremena.

Manje demonstracije održane su i u Tel Avivu, ispred premijerove vikendice u Cezareji i drugim mestima širom zemlje, preneo je AP.

Demonstranti tvrde da Netanjahu nije dostojan da bude na funkciji premijera, zbog otpužbi za korupciju i način upravljanja krizom izazvanom korona virusom. Pandemija je snažno pogodila ekonomiju Izraela, a mnogi od učesnika protesta su mladi ljudi i studenti koji su ostali bez posla.

Izrael je u septembru uveo mere karantina po drugi put, iz kojeg zemlja sada polako izlazi postepeno otvarajući ekonomiju.

Netanjahu je saopštio da je postigao dogovor o kupovini osam miliona doza vakcine koju je razvio "Fajzer" u toku sledeće godine, ukoliko dobije dozvolu nadležnih organa.

Premijer je otpužen za prevaru, kršenje poverenja i primanje mita, a suđenje bi u januaru trebalo da uđe u završnu fazu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)