PUTIN O NAGORNO-KARABAHU: Evo šta je sada veoma važno!

Novosti online

13. 11. 2020. u 15:53

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je tokom sastanka u video-formatu, posvećenom rešavanju humanitarnih pitanja u Nagorno-Karabahu, rekao da se nada da se reč „sukob“ više neće koristiti za opisivanje situacije u tom regionu.

ПУТИН О НАГОРНО-КАРАБАХУ: Ево шта је сада веома важно!

Foto AP

- Okupio sam vas da razgovaramo o situaciji koja se odvija u zoni sukoba u Nagorno-Karabaha. Nadam se da više nećemo upotrebljavati tu frazu – sukob u Nagorno-Karabahu, i nadam se da ćemo uskoro preći na razgovor o drugim pitanjima - rekao je ruski predsednik na sastanku o rešavanju humanitarnih pitanja u regionu Nagorno-Karabaha.

On je dodao da je veoma važno i aktuelno pitanje pružanja pomoći stanovništvu koje je stradalo usled vojnih dejstava u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu kako bi se vratili mirnom životu.

Na sastanku učestvuju i ministar odbrane Sergej Šojgu, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kao i šef Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna