JEZIVO UPOZORENJE RUSKOG GENERALA: Poslao poruku Amerikancima - Ko seje vetar, žanje oluju!

Novosti online

11. 11. 2020. u 15:02

AMERIČKI instruktori pripremaju oko 30 militanata zabranjene Islamske države (DAEŠ), koji su zatvorenici u izbegličkom kampu „Hol“, za popunjavanje redova nezakonitih oružanih formacija, izjavio je šef rusko-sirijskog Koordinacionog štaba za povratak izbeglica Mihail Mizincev.

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ ГЕНЕРАЛА: Послао поруку Американцима - Ко сеје ветар, жање олују!

Foto: Printscreen/Vikipedija

- Grupa koja broji do 30 osoba formirana je od avgusta do septembra ove godine među teroristima DAEŠ-a koji su zatvoreni u "Holu" - rekao je Mizincev na otvaranju Međunarodne konferencije za povratak izbeglica na teritoriju Sirije.

Prema njegovim rečima, ti ljudi prolaze dvomesečni kurs specijalne obuke pod vođstvom američkih instruktora.

- Nije loše da oni koji izvlače korist iz takve situacije, usvoje mudrost aparske poslovice: "Ko seje vetar – žanje oluju" - dodao je Mizincev.

U Siriji postoje stotine izbegličkih kampova, najveći se nalaze na teritorijama koje vlada ne kontroliše. Najpoznatiji od njih su „Rukban“ i „Hol“, na čije je ukidanje Rusija više puta apelovala na Sjedinjene Američke Države, pozivajući se na tešku humanitarnu situaciju u tim mestima i pljačkanje izbeglica od strane radikalnih islamista. SAD ne reaguju na te pozive.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba