HAOS NA ULICAMA JEREVANA: Policija hapsi sve koji probiju kordon, opozicija traži ostavku Pašinjana - "Ovo je izdaja!" (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

11. 11. 2020. u 12:49

PRIPADNICI policije privode sve građane koji su u sredu došli na Trg slobode u centru Jerevana, gde pristalice opozicije održavaju skup protiv odluke jermenskog premijera Nikola Pašinjana da prihvati uslove trilateralne izjave o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

ХАОС НА УЛИЦАМА ЈЕРЕВАНА: Полиција хапси све који пробију кордон, опозиција тражи оставку Пашињана - Ово је издаја! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Učesnici protesta zahtevaju ostavku Pašinjana zbog potpisivanja sporazuma o Karabahu.

Policija objašnjava svoje postupke činjenicom da je održavanje masovnih okupljanja zabranjeno u uslovima ratnog stanja koji je na snazi u zemlji.

Dopisnik Sputnjika sa lica mesta javio je kasnije da su u centru grada počeli sukobi opozicije i policije.

Učesnici protesta zahtevaju ostavku jermenskog premijera zbog potpisivanja sporazuma o Karabahu.

Okupljeni smatraju da je potpisivanje sporazuma o prekidu vatre u Karabahu sa teritorijalnim ustupcima bila izdaja.

- Ako ne proteramo Nikola, to će značiti da naš narod nema dostojanstvo - izjavio je na skupu bivši premijer Jermenije Vazgen Manukjan.

Predstavnik stranke Dašnakctjun najavio je stvaranje odbora nacionalnog spasa kako bi se izašlo iz trenutne situacije, ali nije izneo detalje.

Skup je trebalo da se održi u 13 časova po lokalnom vremenu, ali je na trgu pre nekoliko sati već bio postavljen kordon policije koji sprečava aktiviste da dođu na Trg slobode. One koji su već uspeli da prođu kordon, policija pritvara.

Neredi i protesti u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)