NAJVEĆA KLANICA RATA NA KAVKAZU: Jermenski tenkovi stižu u Šuši, Azeri će ovde slomiti zube (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

07. 11. 2020. u 16:04

ODBRAMBENE snage Arcaha (Republika Nagorno-Karabah) su uspele da odbiju sve dosadašnje napade azerbejdžanskih snaga na strateški važan grad Šuši.

НАЈВЕЋА КЛАНИЦА РАТА НА КАВКАЗУ: Јерменски тенкови стижу у Шуши, Азери ће овде сломити зубе (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/ANNA

Bitka za ovaj grad će čini se biti odlučujuća u ratu na Kavkazu, a kako piše Abhaska novinska agencija (ANNA) "u blizini Šuši se vode ozbiljne bitke i situacije je izuzetno teška. Jermenske snage su počele da uvode u borbu oklopna vozila".

ANNA javlja da dolazak oklopnih vozila i tenkova znači da je vazduh iznad te oblasti napokon siguran od napada azerskih dronova i aviona.

- Pre nedelju dana je to bilo teško zamisliti. Ova vozila bi bila spržena iz vazduha za pola sata. A sada ove "šklopocije" dolaze da odrade svoj posao. To znači da tehnička nadmoć Azera postepeno bledi.

Kao što možete videti na snimku, Odbrambene snage Arcaha dovlače sve više tenkova i oklopnih vozila na front, dok su Azerbejdžanci sve dalje od dometa svojih dronova.

Novinari abhaske agencije javljaju i da tenkovi imaju sjajan uticaj na moral jermenskih vojnika, koji "mogu da odahnu, dok oficiri na miru mogu da planiraju nastavak borbenih operacija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna