MAKRON POSTAO ĐAVO U IRANU: Osveta štampe zbog izjave o karikaturi proroka Muhameda? (FOTO)

Novosti online

27. 10. 2020. u 16:50

IRANSKI list „Vatane Emruz“ objavio je karikaturu predsednika Francuske Emanuela Makrona u obliku đavola, posle njegove izjave kojom je podržao karikature za proroka Muhameda.

МАКРОН ПОСТАО ЂАВО У ИРАНУ: Освета штампе због изјаве о карикатури пророка Мухамеда? (ФОТО)

Foto AP

Karikatura francuskog lidera je objavljena na naslovnici lista sa naslovom „Pariski iblis (đavo)“.

Broj je izašao kako u pisanoj formi, tako i u onlajn-formatu.

Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Irana pozvalo francuskog ambasadora u znak protesta protiv podrške francuskih zvaničnih lica „uvredljivih karikatura na račun proroka“. Oni su osudili i nazvali nedopustivim ovakav stav francuskih vlasti.

Pre toga, predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio je da u zemlji postoji sloboda bogohuljenja i u objavljivanju karikatura za proroka Muhameda nije video nikakav prekršaj. Nakon ubistva nastavnika istorije Samuela Patija, Makron rekao je da Francuska neće prestati sa objavljivanjem takvih karikatura.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku