(UZNEMIRUJUĆI FOTO) GERILA RAZBILA TURKE: Ima mrtvih i ranjenih!

Novosti online

27. 10. 2020. u 15:51

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) ГЕРИЛА РАЗБИЛА ТУРКЕ: Има мртвих и рањених!

Depositphotos

U NAPADU u sirijskom gradu Afrinu, na severozapadu Sirije, ubijene su dve osobe. U bombaškom napada povređeno je 10 ljudi u gradu pod kontrolom pro-turskih militanata.

Motocikl napunjen eksplozivima eksplodirao je u gradu Afrinu, koji je pod kontrolom militanata TFSA, gde je ranjeno 10 ljudi, saznaje turska agencija "Anadolija" od izvora sa terena.

Iako nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, verovatno je to delo kurdskih boraca iz YPG/PKK.

Turska je Afrin osvojila od snaga YPG/PKK tokom operacija 2018. godine u okviru ofanzive pod ironičnim imenom  "Maslinova grančica", ali kurdsku gerilu nisu uspeli da unište. Kurdi su formirali Oslobodilačku vojsku Afrina.

YPG/PKK borci nastavljaju da vrše napade, ali ne preuzimaju odgovornost. Grupa boraca YPG/PKK, koja napada iz susednih sirijskih regiona Tal Rifat i Manbidž, često napada i gradove Džarabulus, Azaz, Afrin i al-Bab.

U svojoj više od 30 godina dugoj oslobodilačkoj kampanji protiv Turske, PKK - koju su Turska, SAD i Evropska unija navele kao terorističku organizaciju - odgovorna je za smrt velikog broja turskih vojnika, militanata i džihadista.

YPGje sirijski ogranak PKK-a. Turska je od 2016. godine pokrenula tri vojne operacije preko svoje granice na severu Sirije kako bi sprečila formiranje "terorističkog koridora" i omogućila mirno naseljavanje džihadista i radikalnih ekstremista: Štit Eufrata (2016), Maslinova grančica (2018) i Proleće mira (2019).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)