OBOREN CRNI KORONA REKORD U AMERICI: Više od 80.000 zaraženih za samo jedan dan, raste broj hospitalizovanih pacijenata

Tanjug

24. 10. 2020. u 07:35

U SJEDINjENIM Američkim Državama u poslednja 24 sata zabeležen je rekordan broj od više od 80.000 novih slučajeva korona virusa.

ОБОРЕН ЦРНИ КОРОНА РЕКОРД У АМЕРИЦИ: Више од 80.000 заражених за само један дан, расте број хоспитализованих пацијената

Foto AP

Univerzitet "Džons Hopkins" saopštio je da je u najugroženijoj zemlji sveta potvrđeno 80.005 nvoih slučajeva, dok prema podacima sajta Kovid Treking Prodžekt taj broj iznosi 83.010, što je najviši dnevni bilans od početka epidemije.

Prethodni rekord zabeležen je 16. jula kada su u jednom danu potvrđena 77.362 nova slučaja.

Crni bilans dolazi u trenutku kada raste broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva, a stručnjaci upozoraaju da najgore tek dolazi, prenosi CNN.

U bolnocama širom SAD nalazi se više od 41.000 pacijenata, što je najviši broj od 20. avgusta.

Od početka oktobra broj hospitalizacija porastao je za 33 odsto.

Raste i broj smrtnih slučajeva, pa je Univerzitet "Džons Hopkins" prijavio 856 smrtnih slučajeva u protklom danu.

Vodeći ameički stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči izrazio je zabrinutost zbog porasta broja novozaraženih i pozvao građane da udvostruče mere predostrožnosti.

Iako je ranije izjavio da ne misli da bi obavezno nošenje maski dalo rezultate, on je rekao da je sada možda vreme za to, iako bi bilo teško sprovesti tu meru.

Prema sajtu Univerziteta "Džons Hopkins", u SAD je od početka epidemije zaraženo ukupno 8.491.459 osoba, od kojih je 223.975 preminulo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo