PUTIN I MAKRON RAZGOVARALI O KARABAHU: Doneli su jedinstven zaključak, pričali i o islamisti ubici iz Pariza

Tanjug

21. 10. 2020. u 07:55

ПУТИН И МАКРОН РАЗГОВАРАЛИ О КАРАБАХУ: Донели су јединствен закључак, причали и о исламисти убици из Париза

Foto: EPA

PREDSEDNICI Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su u utorak telefonom o situaciji u Nagorno-Karabahu, saopšteno je iz njihovih kabineta.

Kako navodi Jelisejska palata, lideri dve zemelje koje, zajedno sa SAD, kopredsedavaju Minskoj grupi OEBS-a zaduženoj za posredovanje između Jermenije i Azerbejdžana, saglasili su se da bi dve zemlje južnog Kavkaza trebalo da ponovo pokrenu "suštinske pregovore", prenosi Rojters.

Putin je, kako se dodaje u saopštenju Kremlja koje prenosi TASS, obavestio Makrona koracima koji se preduzimaju kako bi se sprečila dalja eskalacija neprijateljstava i nastavili pregovori radi rešavanja problema u vezi s Nagorno-Karabahom političkim i diplomatskim sredstvima.

- Naglašeno je da sukobljene strane moraju da poštuju sporazume o prekidu vatre iz 10. i 17. oktobra - navodi Kremlj.

TASS dodaje i da su se predsednici dogovorili da nastave kontakte na različitim nivoima.

Makron je zatražio od Putina i da pojača francusko-rusku saradnju u borbi protiv terorizma i tajne imigracije, ističe se u saopštenju francuske strane.

Kremlj navodi da su Putin i Makron ponovo istakli posvećenost zajedničkim naporima u borbi protiv terorizma, kao i da je predsednik Rusije uputio saučešće zbog terorističkog napada u predgrađu Pariza, u kojem je ubijen jedan nastavnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)