AMERIKA POKUŠAVA DA ZAUSTAVI “SEVERNI TOK 2”: Proširila sankcije protiv kompanija koje pružaju usluge brodovima

Novosti online

20. 10. 2020. u 15:53

SANKCIJE Sjedinjenih Američkih Država protiv „Severnog toka 2“ proširene su na kompanije koje pružaju usluge brodovima koji se bave polaganjem cevovoda, navedeno je u pojašnjenjima uz sankcije, objavljenim na sajtu Stejt departmenta.

АМЕРИКА ПОКУШАВА ДА ЗАУСТАВИ “СЕВЕРНИ ТОК 2”: Проширила санкције против компанија које пружају услуге бродовима

Foto: AP

Reč je o pružanju usluga ili kapaciteta, kao i finansiranju modernizacije ili ugradnje opreme na ove brodove, navedeno je u dokumentu.

Kompanije imaju rok od 30 dana da prekinu takve aktivnosti počev od 20. oktobra, navodi se u obrazloženjima.

Prema navođenju agencije „Blumberg“, ruski brod za polaganje cevi „Akademik Čerski“ mora da bude reopremljen, kako bi ispunio zadatke dovršetka projekta. Ranije je saopšteno da se on i drugi brodovi nalaze nasuprot Kurske prevlake nedaleko od Kalinjingrada.

Brod za snabdevanje „Finval“ približio se „Akademiku Čerskom“ i prešao u režim testiranja, dok je sam „Čerski“ u režimu ograničene sposobnosti manevrisanja.

Nedaleko od „Akademika Čerskog“ nalaze se i „Baltički istraživač“ i „Umka“ pomorske spasilačke službe, koji su ranije učestvovali u radu na „Severnom toku 2“. Pored toga, brodovi „Ivan Sidorenko“ i „Ostap Šeremet“, koji takođe mogu da budu uključeni u projekat, i dalje se nalaze u blizini Kalinjingrada.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere