PROTESTI U PARIZU ZBOG POLICIJSKOG ČASA: Na snazi zabrana kretanja, ljudi izašli na ulice i skandirali - Sloboda, sloboda

Tanjug

17. 10. 2020. u 23:54

ПРОТЕСТИ У ПАРИЗУ ЗБОГ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА: На снази забрана кретања, људи изашли на улице и скандирали - Слобода, слобода

Foto: Printscreen

U JEKU policijskog časa koji je večeras u Parizu zbog novih mera protiv pandemije korona virusa stupio na snagu, organizovan je neprijavljeni protest protiv novih ograničenja.

U regionu Il de Frans, u kome je i prestonica Pariz, kao i u još osam francuskih regiona, od večeras je na snagu stupila nova mera policijskog časa, koja će svakog dana u naredne četiri nedelje trajati od 21 sat do 6.00 ujutru.

''Sloboda, sloboda'', uzvikivalo je stotinak učesnika protesta na Trgu Šatle u četvrtom pariskom arondismanu.

Učesnici protesta su bacali kante za smeće na ulicu, a policija je posle tridesetak minuta uspela da primora okupljene da se raziđu, piše francuski list.

Pariski dnevnik prenosi i atmosferu francuske prestonice tokom policijskog časa, navodeći da se u 21 sat sticao utisak kao da je 1.00 po ponoći, da su mnogi delovi grada pusti i da se građani pridržavaju mera.

''Figaro'' piše da građani poštuju mere uvedene u još osam francuskih regiona - Lionu, Lilu, Tuluzu, Monpeljeu, Sent Etjenu, Eks-Marseju, Ruenu i Grenoblu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)