KORONA HARA FRANCUSKOM Makron se obratio naciji: Prebrodićemo krizu zajedno, izaći ćemo jači

Tanjug

15. 10. 2020. u 08:28

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron izjavio je u sredu uveče da će francuski narod prebroditi krizu izazvanu Kovidom-19 ujedinjen i jači.

КОРОНА ХАРА ФРАНЦУСКОМ Макрон се обратио нацији: Пребродићемо кризу заједно, изаћи ћемо јачи

Foto: Tanjug-AP

Pošto je najavio ponovo uvođenje vanrednog stanja i policijski čas kako bi se suzbila epidemija, Makron je u televizijskom gostovanju rekao:

-Poruka koju želim da pošaljem je da trebam svakog od vas, potrebni smo jedni drugima, da pronađemo rešenja. Izaći ćemo iz ovog jači zato što ćemo biti više ujedinjeni. Prebrodićemo ovo zajedno-prenosi Rojters.

Vlada je u sredu proglasila posle tri meseca ponovo vanredno stanje javnog zdravstva i uvela policijski čas od 21 čas do 6 ujutru u određenim žarištima uključujući Pariz, Marsej, Tuluz i još šest gradova.

"Moramo da reagujemo", rekao je Makron i naglasio da Francuska nije izgubila kontrolu nad korona virusom, ali da je "u zabrinjavajućoj situaciji".

U Francuskoj je juče registrovan 22.591 nov slučaj korona virusa, a povećan je i broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva izazvanih ovom infekcijom.

Istovremeno su za 24 sata umrle 104 osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama