TERORISTI IZ SIRIJE UBIJENI U ČEČENIJI: Kadirov tvrdi da su došli po specijalnom nalogu

Tanjug

13. 10. 2020. u 15:15

ČETVORICA terorista koji su ubijani jutros u specijalnoj operaciji u Groznom, došli su u Čeceniju iz Sirije da izvrše terorističke napade, napisao je lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov na svom kanalu Telegram.

ТЕРОРИСТИ ИЗ СИРИЈЕ УБИЈЕНИ У ЧЕЧЕНИЈИ: Кадиров тврди да су дошли по специјалном налогу

Foto: EPA

- U poslednje vreme ti ''đavoli'' su se krili izvan Rusije, skrivali su se u Siriji i drugim zemljama. Nakon što su dobili nalog od zapadnih sponzora, vratili su se i odlučili da izvedu brojne terorističke napade - napisao je Kadirov, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, ekstremisti se već dugo nalaze na listi traženih lica.

- Ovog jutra, četiri člana ilegalne oružane grupe su nastradale u pucnjavi sa antiterorističkom jedinicom iz Groznog. Oni su planirali brojne terorističke napade u toj oblasti. Oružje, komunikaciona oprema i municija su zaplenjene sa mesta pucnjave - napisao je prethodno Kadirov.

On je rekao da je situacija u gradu i distriktu "generalno mirna i stabilna".

- Nemamo nikakve restriktivne mere. Postoji sloboda kretanja. Svi servisi rade uobičajno - navodi Kadirov, dodajući da su bezbednosne agencije odradile posao profesionalno, preneo je TAS S.

Nacionalni antiteroristički komitet je ranije saopštio da četiri naoružane osobe koje su pucale na predstavnike zakona su ubijene u Groznom u utorak ujutro.

Oni su bili opkoljeni u kući, a prilikom okršaja, nastradala su i trojica članova antiterorističke jedinice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)