ROHANI POZVAO PUTINA: Evo šta je predsednik Irana rekao o ratu u Nagorno-Karabahu

Novosti online

10. 10. 2020. u 13:20

РОХАНИ ПОЗВАО ПУТИНА: Ево шта је председник Ирана рекао о рату у Нагорно-Карабаху

Foto: EPA

PREDSEDNIK Irana Hasan Rohani pozvao je telefonom ruskog predsednika Vladimira Putina, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i saradnji vezanoj za rusku vakcinu protiv virusa korona, saopštila je pres-služba Kremlja.

Ističe se da su predsednici „podrobno razmenili mišljenja o situaciji u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu“.

- Predsednik Irana je podržao sporazume koji su postignuti nakon trilateralnih konsultacija ministara spoljnih poslova Jermenije, Azerbejdžana i Rusije, a koji se odnose na prekid vatre u humanitarne svrhe, kao i na pokretanje suštinskih pregovora kako bi se što pre postiglo rešavanje situacije mirnim putem - navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin i Rohani su razgovarali i o borbi protiv virusa korona.

- Razgovarano je o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje u trgovinsko-ekonomskoj sferi. Pažnja je posvećena i problemima vezanim za borbu protiv širenja virusa korona, posebno perspektivama za saradnju vezanu za rusku vakcinu "Sputnjik V" - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, u Nagorno-Karabahu u 12.00 po lokalnom vremenu (10.00 po srednjoevropskom) stupio je na snagu režim prekida vatre u skladu sa dogovorom, postignutim na jučerašnjem sastanku u Moskvi. Međutim, uskoro nakon toga Jermenija i Azerbejdžan međusobno su se optužili za kršenje primirja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)