OBJAVLJENI SATELITSKI SNIMCI RUSKE BAZE U SIRIJI: U senku drevne tvrđave stigli "Panciri" i novi radarski sistemi (FOTO)

Novosti online

09. 10. 2020. u 20:23

RUSKA vojska je svoju bazu u zapadnoj Siriji, u kojoj je već smešten PVO sistem velikog dometa S-400, dodatno ojačala Pancirima i novim radarima.

ОБЈАВЉЕНИ САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ РУСКЕ БАЗЕ У СИРИЈИ: У сенку древне тврђаве стигли Панцири и нови радарски системи (ФОТО)

Foto: Depositphotos

Novi satelitski snimci objavljeni danas otkrili su nam da je baza, koja se nalazi nedaleko od drevne tvrđave Masijaf na zapadu Hame ojačana sa najmanje tri sistema kratkog dometa Pancir S1.

Upravo "Pancir S1" čini okosnicu odbrane ruskih postrojenja u Siriji, pre svega vazduhoplovne baze Hmejmim i vojne luke Tartus. Sistem se pokazao vrlo efikasnim protiv naoružanih bespilotnih letelica i malih projektila, poput raketa Grad.

Na istim snimcima je moguće primetiti još jedno pojačanje - 48JA6 Podlet K1, 3D radar koji ima domet od 200 do 300 kilometara.

Pored ruske baze nalazi se i sirijski položaji, u kojima je raspoređena baterija sistema S-300 PMU-2 i Pancira S1.

Sirijska baza PVO u kojoj se nalazi S-300-PMU-2 nalazi se odmah pored ruske baze. Baza je takođe zaštićena sistemom Pantsir-S1.

Velika PVO baza u Masijafu pokriva čitavu sirijsku obalu, kao i delove centralnih i severozapadnih regiona zemlje. Takođe, S-400 koji se nalazi u bazi može da obara i ciljeve koji lete iznad Libana.

Zanimljivo je da se ruska baza nalazi nedaleko od tvrđave Masijaf. Istorijsko zdanje je bilo glavno sedište misterioznog šiitskog religijskog reda Hašašina, koji su pored uživanja u hašišu poznati po atentatima na krstaške vođe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju