KURC HITNO TESTIRAN NA KORONU: Austrijski kancelar otkazao sve obaveze, čeka se rezultat

Tanjug

05. 10. 2020. u 19:37

NAKON što je jedan savetnik austrijske vlade pozitivno testiran na korona virus, članovi austrijske vlade, na čelu sa kancelarom Sebastijanom Kurcom, otkazali su sve obavaze i testirali se

КУРЦ ХИТНО ТЕСТИРАН НА КОРОНУ: Аустријски канцелар отказао све обавезе, чека се резултат

Foto: EPA

Kurc je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, već testiran i rezultat se očekuje oko ponoći.

- Trenutno sam bez simptoma i čekam na rezultat testiranja - poručio je Kurc u izjavi austrijskim medijima.

Oboleli je bliski saradnik kancelara, a Kurc i vicekancelar Verner Kogler poslednji put sa zaraženim su imali kontakt u sredu.

Svi ministri u vladi i njihovi bliski saradnici biće testirani, a ponuđeno je i novinarima, koji su prisustvovali konferenciji za štampu u sredu besplatno testiranje, za šta je uspostavljena zasebna mobilna stanica za testiranje u Ministarstvu obrazovanja.

Ministar finansija Gernot Blimel već je dobio rezultat testiranja, koji je negativan, ali je iz predostrožnosti otkazao sve predizborne termine, a tako i večerašnju televizijsku debatu, pošto je on nosilac liste Narodne partije Austrije (OVP) na izborima u Beču zakazanim za nedelju.

Prema pisanju dnevnika "Esterajh", ukoliko bi test na korona virus kancelara bio pozitivan, on bi se uputio u karantin u sedište vlade, i odatle i dalje, sa najužim krugom saradnika, nastavio da radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a