PREMIJER JERMENIJE RAZGOVARAO SA PUTINOM: Neprihvatljivo učešće drugih snaga u sukobu

Tanjug

28. 09. 2020. u 00:11

JERMENSKI premijer Nikol Pašinjan razgovarao je danas telefonom sa ruskom predsednikom Vladimirom Putinom o situaciji duž kontaktne linije između Nagorno-Karabaha i azerbejdžanskih oružanih snaga.

ПРЕМИЈЕР ЈЕРМЕНИЈЕ РАЗГОВАРАО СА ПУТИНОМ: Неприхватљиво учешће других снага у сукобу

Foto: UNTV via AP

Kako se navodi u saopštenju jermenske vlade, Pašinjan je u razgovoru sa Putinom istakao da je neprihvatljiva dalja eskalacija situacije u Nagorno-Karabahu i učešće snaga izvan regona u sukobu.

- Premijer Pašinjan je detaljno informisao Putina o situaciji duž kontaktne linije između Nagorno-Karabaha i azerbejdžanskih oružanih snaga. Nikola Pašinjan izrazio je duboku zabrinutost zbog toga što je Azerbejdžan pokrenuo borbene operacije, rekavši da se na njih gleda kao na agresiju protiv Nagorno-Karabaha - navodi se u saopštenju, a prenosi TAS S.

Sukobi su jutros izbili između jermenskih i azerbejdžanskih snaga oko Nagorno-Karabaha, koji je proglasio otcepljenje od Azerbejdžana 90-tih godina.

Vlada Jermenije proglasila je ratno stanje i opštu mobilizaciju zbog eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu, a isto je učinio i Azerbejdžan.

Prethodno je predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Artjunjan proglasio ratno stanje i mobilizaciju svih građana starijih od 18 godina.

Jermenija i Azerbejdžan dugo su u sukobu zbog otcepljenog azerbajdžanskog većinskoi jermenskog regiona Nagorno-Karabaha, a granični sukobi pojačali su se proteklih meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!