SMENjEN ŠEF NEMAČKIH OBAVEŠTAJACA ZBOG EKSTREMISTA: Promene u Bundesveru, nastavlja se borba protiv desničara u vojsci

Tanjug

25. 09. 2020. u 00:56

СМЕЊЕН ШЕФ НЕМАЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА ЗБОГ ЕКСТРЕМИСТА: Промене у Бундесверу, наставља се борба против десничара у војсци

Foto: EPA

ŠEF nemačke vojne obaveštajne agencije Kristof Gram biće smenjen, dok vlasti Nemačke pojačavaju napore da iskorene desničarske ekstremiste u vojsci, javlja Asošiejted pres.

U saopštenju nemačkog Ministarstva odbrane se navodi da je ministarka Anegret Kramp-Karenbauer odlučila da smeni Grama, a odluka o njegovom nasledniku biće doneta uskoro.

Gram je vodio nemačku vojnu obaveštajnu agenciju od januara 2015. godine. Ministarstvo odbrane pripisuje mu zasluge za pokretanje reformi i poboljšanje rada agencije.

Ministarka Kramp-Karenbauer i Kristof Gram složili su se da sledeća faza modernizacije zahteva i kadrovske izmene, a ministarkina odluka o smeni aktuelnog šefa nemačke vojne obaveštajne agencije doneta je uz njegovu saglasnost.

Nemački zvaničnici izuzetno su zabrinuti zbog skorašnjeg otkrića da u vojsci ima ultradesničarskih ekstremista. Vlada je postigla saglasnost oko uvođenja zakona koji će ubrzati otpuštanje vojnika umešanih u ekstremizam ili teške zločine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Eki

25.09.2020. 07:01

Pre bih rekao da se nastavlja globalistička borba protiv patriota jer danas svako ko je zabrinut za svoju naciju je obeležen kap nacista/fašista.

NESTO NE STIMA U ANGELINOM RAJHU

25.09.2020. 08:26

DESNICARI U VOJSCI, NARKO-DILERI U POLICIJI, dok se oni bave Rusijom, Ukrajinom, Belorusijom, a Bogami i Srbijom. Svuda su se razleteli, od kad pade berlinski zid, od Avganistana, Bliskog istoka, Afrike pa sve do Kosova, svuda uvode red i donose svoju demokratiju, dok kod kuce pacovi plesu na stolu.