POGLEDAJTE: U VAZDUHU, NA KOPNU I NA MORU - 80.000 vojnika na jugu Rusije tokom manevara KAVKAZ 2020 (VIDEO)

Novosti online

22. 09. 2020. u 17:42 >> 17:41

ПОГЛЕДАЈТЕ: У ВАЗДУХУ, НА КОПНУ И НА МОРУ - 80.000 војника на југу Русије током маневара КАВКАЗ 2020 (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

NAJVEĆE vojne vežbe u ovoj godini u Rusiji „Kavkaz-2020“, na kojima učestvuje 80 hiljada vojnika, održavaju se od 21. septembra na jugu zemlje i Abhaziji.

Za učešće u vojnim vežbama „Kavkaz 2020“ pozvane su i vojske Kine, Belorusije, Pakistana, Jermenije i Mjanmara. Dolaze i posmatrači iz Azerbejdžana, Indonezije, Irana, Kazahstana i Šri-Lanke.

Velike strateške komandno-štabne vežbe „Kavkaz-2020“ grme na poligonima Rusije, manevri se izvode na unutrašnjim poligonima Južnog vojnog okruga, kopnenim avijacionim poligonima, kao i u vodama Crnog i Kaspijskog mora.

Na poligonu Kapustin Jar u Astahanskoj oblasti trenutno je u toku priprema za sledeću fazu manevara. U ponedeljak je izveden scenario iskrcavanja mobilnog ešalona.

To je spektakularan prizor, kada desetine helikoptera polete u vazduh sa stotinama padobranaca. Oni se spuštaju uz pomoć specijalne užadi, zauzimaju odbrambene položaje i čekaju prilaz glavnih desantnih snaga.

Vežbe „Kavkaz-2020“ ne održavaju se samo na ruskim poligonima, već i u Abhaziji, Jermeniji i Južnoj Osetiji. Tokom noći je na poligonu Ašluk izvedena vežba u kojoj je motorizovana pešadija odbila napad dizverzione izviđačke grupe. Da bi učestvovala u manevrima, motorizovana pešadija izvela je marš od 800 kilometara u oklopnim vozilima.

Na poligonu Prudboj vežbama padobranaca pružena je podrška iz vazduha. U nebo su se podigli Su-27 i Su-30SM, koji su u vazduhu sreli uslovnog protivnika i uvežbavali gađanje kopnenih ciljeva.

Najbolji prizor odvijao se u vodama Kaspijskog i Crnog mora. Flota je izvela vežbu uništavanja uslovnog protivnika na obali, a u Crnom moru brodovi su odbili napad u samim vodama mora.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

maniks

22.09.2020. 18:27

Na zalost braco Rusi , mama Merkel ne dozvoljava da Srbi ucestvuju na vezbi. Pored vezbi u Belorusiji trebali smo i mi da ucestvujemo i na ovoj vezbi. Ponizavajuce i zalosno, mi nismo samostalni i neutralni. Braco Rusi za 6 meseci bice vezba sa nato, sve vam je jasno.

Tof

22.09.2020. 21:39

Svaka cast Rusima ali mi moramo da gledamo nas!!!.Gde su onih 30 tenkova??.Ko da prave letece tanjire za nas....Sve iz Rusije sporo i nesigurno.Postujemo Rusiju ali moramo da mislimo na nasu ekonomiju i nas narod.Samo napred Srbijo!!.