UGLED RUSKIH PARTIJA NA TESTU U REGIONIMA: Na lokalnim izborima građani birali 20 gubernatora

B. V.

14. 09. 2020. u 07:30

U 83 od 85 regiona Ruske Federacije juče su na lokalnim izborima građani birali 20 gubernatora, a u četiri regiona su izabrali svoje predsednike u rusku Dumu (parlament).

УГЛЕД РУСКИХ ПАРТИЈА НА ТЕСТУ У РЕГИОНИМА: На локалним изборима грађани бирали 20 губернатора

Foto KP.RF

Kad se obrade rezultati glasanja znaće se odnos snaga među partijama u glavnim gradovima 22 regiona i sastav tamošnjih skupština. Da bude sve po zakonu Centralna izborna komisija je organizovala sve izbore u isti dan.

Zbog razlike u vremenskim zonama glasanje je već završeno na Dalekom istoku. Na Kamčatki je novi gubernator Vladimir Solodov koji je dobio 80,69 odsto glasova. On nije predstavnik nijedne partije. A Rostislav Goldštajn, koga je predložila partija Jedinstvena Rusija dobio je 88,19 odsto glasova i postao je gubernator Jevrejske autonomne oblasti.

Već sada se zna da će na nekim biralištima biti poništeni rezultati zbog nepravilnosti. Tako će se glasanje ponoviti na jednom od birališta u Novosibirsku. Najniža izlaznost je do 12 sati bila u Kostromskoj oblasti. Tamo je glasalo samo 16,12 odsto birača.

Predsednica Centralne izborne komisije Ela Panfilova kaže da je na izbornim mestima u nedelju bilo više od 150.000 posmatrača i 55.000 članova izborne komisije. Kad se objave službeni rezultati nedeljnih izbora moći će se videti koliko koja ruska partija ima ugled u regionima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)