PROPALA JE OBOJENA REVOLUCIJA: Ulice u Minsku potpuno prazne, kiša rasterala demonstrante

Novosti online

07. 09. 2020. u 20:58

ПРОПАЛА ЈЕ ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА: Улице у Минску потпуно празне, киша растерала демонстранте

Foto: EPA

KIŠA koja ceo dan pada u Minsku, verovatno je razlog što se demonstranti danas nisu masovno okupili u centru Minska. To je postala tradicija poslednje četiri nedelje.

Iako je u predvečernjim satima kiša počela da slabi, ipak u ulicama u centru grada okupilo se svega 30 osoba. Oni su se tu kratko zadržali, uzvikujući antivladine parole. Uskoro i oni su otišli.

Ni policija takođe nije bila primetna, osim što je u jednom trenutku prošla kolona sa maricama i pripadnicima specijalne policije ka centru grada.

Inače, ceo dan je prošao bez većih protestnih akcija. Samo je kod Minskog državnog lingvističkog univerziteta nekoliko desetina studenata održalo miting, okupivši se na ulazu u zgradu.

Podsetimo, protesti u Belorusiji su počeli odmah nakon završetka predsedničkih izbora u Belorusiji 9. avgusta na kojima je pobedu odneo aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko. Opozicija je odbila da prizna rezultate izbora i izvela nezadovoljni narod na ulice. Od tada se svakodnevno održavaju protestima, većeg ili manjeg intenziteta. 

(Sputnjik)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

VRATILI SE REVOLUCIONARI U POLJSKU NEMACKU I UKRAJINU

07.09.2020. 21:18

IMALI SU KRATKOROCAN UGOVOR, uzeli su par dnevnica od Sorosa, a verovatno je i Srdja Popovic prezauzet zbivanjima u Crnoj Gori, mora da pripremi komite Mila Djukaja, a region ima prioritet.

Vatro Marx

07.09.2020. 22:02

Opozicija jos nije podigla ruke u vis, Nastavice i dalje demomonstracije dabi primorali diktatora Lukasenka da podnese odtavku. Cisto sumnjam dace uspijeti, sanse su sve manje i manje.

Sale

07.09.2020. 23:30

Pa to je scenario šarenih "revolucija". Ako odma ne uspeju da uspostave kontrolu i po mogućstvu ubiju zakonite rukovodioce, mnogo ne potraje. Glavare im uhapse, narod koji je učestvovao počne da se budi i vidi da su ga iskoristili i polako sve pada u vodu. Šta ćeš, nije svud Ukrajina i Bolivija...