VATRA PUSTOŠI KALIFORNIJU: Vojska evakuiše ljude helikopterima, požar izazvali vatrometi sa žurke (VIDEO)

Novosti online

07. 09. 2020. u 20:19

ZVANIČNICI u Kaliforniji veruju da su vatrometi i pirotehnička sredstva koji su korišćeni na jednoj zabavi izazvali šumske požare koji besne u nekoliko kalifornijskih okruga.

ВАТРА ПУСТОШИ КАЛИФОРНИЈУ: Војска евакуише људе хеликоптерима, пожар изазвали ватромети са журке (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje u okruzima Fresno, Madera, Meripoza, San Bernardino i San Dijego, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Trenutno je više od 18.000 hektara šume zahvaćeno vatrenom stihijom, zbog čega su sprovedene evakuacije i zatvorene saobraćajnice u okrugu Fresno.

Do sada je nastradalo osam osoba i uništeno je više od 3.000 građevina, a tokom protekle noći helikopterima je evakuisano više od 200 ljudi.

Nacionalna meteorološka služba je saopštila da je u Los Anđelesu izmerena rekordna temperatura od čak 49,4 stepeni Celzijusa — koja nikada ranije nije zabeležena, prenosi Bi-Bi-Si.

Prošle nedelje su nadležni u Nacionalnom parku „Dolina smrti“ u Kaliforniji saopštili da su izmerili temperaturu vazduha od čak 54,4 stepeni Celzijusa — što bi mogla biti rekordna vrednost temperature vazduha ikada zabeležena na planeti Zemlji.

(Sputnjik)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)