PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je danas NATO da "kuje agresivne planove" i zapretio Litvaniji i Poljskoj kontra-sankcijama dok u njegovoj zemlji traju protesti građana koji osporavaju predsedničke izbore održane 9. avgusta.

Komentari (5)

MiR

28.08.2020. 20:09

Sta se oni sekiraju za "narod Belorusije"? Nisu samo njihovi pajtasi narod! Narod Belorusije neka sâm organizuje svoju drzavu, sta se ovi smrdljivci sto vire iz NATO-guzice mesaju?

Slaki

29.08.2020. 00:17

Odličan potez Lukasenka. Naneti im finansijski udar , za Litvaniju i Poljsku je kao nokaut. Jer su njihove ekonomije vec u gubicima zbog sankcija koje im je 2014 uvela Russija . Ovo ce ih dodatno destabilizovati...i mozda im polomiti staklene štiklice na kojima stoje. Belorusiju ce pomoci zemlje članice ODKB , a verujem da ce ponovo i Kina nekim aranžmanom. Batka se pokazao kao respektabilan protivnik...Nema udarca bez starca...izreka se moze slobodno primeniti na Lukasenka.

Sale

29.08.2020. 07:48

Znaju pribaltičke države vrlo dobro da glavnina beloruske privrede zavisi od trgovine sa Rusijom i drugim bivšim sovjetskim republikama. Tako da ako im ovaj zatvori vrata ima samo oni da kukaju. Pogotovo da njihove šprote ni dan danas niko na zapadu neće da kupuje, sem nostalgičara Sovjetskog Saveza kojeg oni toliko napadaju.