DA LI ĆE RUSKA VOJSKA UĆI U BELORUSIJU? Putin je danas odgovorio na to pitanje, evo u kom slučaju će doći do oštre reakcije

Novosti online

27. 08. 2020. u 17:58

RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se situacija u Belorusiji stabilizuje i da nema potrebe da se koriste ruske snage u toj zemlji.

ДА ЛИ ЋЕ РУСКА ВОЈСКА УЋИ У БЕЛОРУСИЈУ? Путин је данас одговорио на то питање, ево у ком случају ће доћи до оштре реакције

Foto: RIA.ru

Putin je rekao da se nada da ni u budućnosti neće biti potrebe za time, sa čime se Minsk slaže.

Ruski predsednik je podsetio da, prema dokumentima o saradnji Rusije i Belorusije, svaka zemlja "treba da pomogne drugoj u zaštiti njenog suvereniteta, spoljnih granica i stabilnosti".

- S tim u vezi, mi imamo obaveze prema Belorusiji i Aleksandar Grigorijevič Lukašenko je rekao da bi voleo da mu uputimo odgovarajuću pomoć, ako to bude neophodno. Rekao sam da će Rusija ispuniti sve svoje obaveze - naglasio je Putin.

Ruski predsednik je rekao da ruske snage neće biti korišćene "sve dok ekstremisti u Belorusiji ne pređu određene granice".

- Neće biti korištene sve dok ekstremistički elementi, koji se kriju iza političkih parola, ne pređu određene granice, jednostavno počnu da pljačkaju, da pale automobile, kuće, banke, da pokušaju da zauzmu administrativne zgrade i ostalo - dodao je ruski predsednik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)