PONOVO SKAČU KORONA BROJKE U ITALIJI: Ovih 11 regiona najviše su pogođeni

Tanjug

27. 08. 2020. u 13:24

ZA samo nedelju dana u Italiji je zabeležen skoro dvostruko veći broj novozaraženih virusom kovid-19, a raste i broj pacijenata na intenzivnoj nezi, saopštila je Fondacija Gimbe.

ПОНОВО СКАЧУ КОРОНА БРОЈКЕ У ИТАЛИЈИ: Ових 11 региона највише су погођени

Foto Tanjug-AP

Od 19. do 25. avgusta, što je period kada su se prvi italijanski turisti vratili sa kolektivnog godišnjeg odmora kući, registrovano je 6.538 novih slučajeva kovida-19, što je skoro dvostruko više u odnosu na prethodnu sedmicu kada je identifikovano 3.399 novoobolelih. Istovremeno, broj bolničkih pacijenata zaraženih kovidom-19 na intenzivnoj nezi povećan je za osam.

Najveći broj novih slučajeva, odnosno više od 90 odsto, registrovan je u 11 italijanskih regiona i to u Lombardiji, Laciju, Emiliji-Romanji, Venetu, Kampaniji, Pijemontu, Toskani, Siciliji, Pulji, Sardiniji i Liguriji.

Ipak, ističe se da se ti podaci ne mogu porediti sa epidemiološkim podacima iz prvih meseci krize sa kovidom-19 u Italiji.

Italija, prva evropska država koja je teško pogođena virusom kovid-19, početkom marta je uvela stroge mere karantina na celoj teritoriji u cilju sprečavanja širenja virusa, a iz blokade je izašla postepenim popuštanjem restriktivnih mere posle skoro tri meseca.

U Italiji je od početka krize sa kovidom-19 od posledica tog virusa umrlo više od 35.000 ljudi, zbog čega je ta država na šestom mestu u svetu po broju žrtava, posle SAD, Brazila, Meksika, Indije i Velike Britanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)