KORONA HARA BRAZILOM: Broj zaraženih premašio 3,5 miliona, amazonska plemena protestuju zbog širenja zaraze

Tanjug

21. 08. 2020. u 00:23

U BRAZILU su u poslednja 24 sata potvrđena 45.323 nova slučaja korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih premašio 3,5 miliona, a preminule su 1.204 osobe, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

КОРОНА ХАРА БРАЗИЛОМ: Број заражених премашио 3,5 милиона, амазонска племена протестују због ширења заразе

Foto: EPA

U toj zemlji sada je ukupno zaraženo 3.501,975 ljudi, a preminule su 112.304 osobe, prenosi Gardijan.

Nakon što je Brazil objavio nove podatke o broju smrtnih slučajeva, ukupan broj preminulih u Latinskoj Americi premašio je 250.000.

PROTEST BRAZILSKIH STAROSEDELACA ZBOG KORONE I ZEMLjIŠTA

Brazilski starosedeoci blokirali su glavni autoput u amazonskoj državi Para, nastavljajući protest zbog načina na koji je vlada upravljala korona krizom.

Pripadnici pelmena Kajapo, koji su protekle nedlje zaustavili saobraćanje kamiona sa kukuruzom, smatraju da ih vlada nije zaštilia od panedemije korona virusa, tokom koje su preminule četiri njihove starešine, kao i da ih nisu konsultovali o planovima da izgrade autoput u neposrednoj bilizini njihove zemlje.

Kako je saopštila policija, starosedeoci su ponovo blokirali put u znak protesta zbog nedostatka medicinske opreme za borbu protiv korona virusa i zbog nedostatka dijaloga o ilegalnom rudarstvu i deforestaciji Amazonske prašume, prenosi Gardijan.

Pripadnici plemena Kajapo privremeno su postupili prema nalogu suda koji je ove nedelje naredio da se raziđu, ali ne nameravaju da trajno odstupe i insistirajju da se vladini zvaničnici sastanu sa njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a