RUSKI BEZBEDNJAK O SITUACIJI U BELORUSIJI: Slično je "Avgustovskom puču", hoće da promene tok istorije

Tanjug

20. 08. 2020. u 16:56

BELORUSIJA trenutno prolazi kroz proces sličan onome koji se dogodio u bivšem Sovjetskom Savezu avgusta 1991. godine, kada se ova zemlja suočila se pokušajem državnog udara, napisao je na tviteru državni sekretar Saveta bezbednosti Rusije Andrej Ravkov.

РУСКИ БЕЗБЕДЊАК О СИТУАЦИЈИ У БЕЛОРУСИЈИ: Слично је Августовском пучу, хоће да промене ток историје

Foto: EPA

Ravkov je napravio paralelu između trenutne situacije u Belorusiji i pokušaja državnog udara u bivšem Sovjetskom Savezu od pre 29 godina, poznatog kao Avgustovski puč, kada je samoproklamovani državni komitet produbio krizu u društvu i bivšu veliku silu približio kolapsu.

Državni sekretar Saveta bezbednosti Rusije je istakao da oni koji pokušavaju da naruše mir u Belorusiji pozivaju građane na proteste i štrajkove, koji samo slabe ekonomiju zemlje. Nastojanjem da promene tok istorije, oni samo mogu da unište sve ono što je do sada postignuto teškim radom, rekao je Ravkov.

On je pozvao građane Belorusije da međusobno poštuju stavove i da ne krše zakon.

U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori na kojima je pobedu odneo dosadašnji lider Aleksandar Lukašenko. Opozicija nije priznala rezultate izbora, po čijem su objavljivanju izbili protesti u Minsku i drugim gradovima širom zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!