KAKO UNIŠTITI S 400: SAD i Izrael prave planove za borbu protiv ruskog PVO sistema

Novosti online

17. 08. 2020. u 19:41 >> 19:36

КАКО УНИШТИТИ С 400: САД и Израел праве планове за борбу против руског ПВО система

PVO sistem "Prometej" / Foto Ministarstvo odbrane RF

SJEDINjENE Američke Države i Izrael pripremaju se za scenario po kome bi Rusija mogla da proda Iranu protivvazdušne raketne sisteme S-400 „Trijumf“, piše portal „Brejking difens“.

Portal navodi da je bi Teheran mogao da kupi ruske sisteme u slučaju da mu se ukine embargo na kupovinu oružja.

Autori članka podsećaju da su ranije američka i izraelska vojska izvele zajedničke vojne vežbe čiji je cilj bio odrađivanje neutralizacije sistema za protivvazdušnu odbranu i vazduhoplovstvo uz pomoć lovaca pete generacije F-35. Napominje se da se slična taktika može primeniti i u slučaju borbe protiv sistema S-400.

„Brejking difens“ naglašava da je Teheran 2019. godine već pokušao da pregovara sa Moskvom o kupovini „Trijumfa“, ali je tada odbijen. Međutim, analitičari smatraju da postoji sve veća mogućnost za ukidanje embarga Iranu, a istovremeno se može pojačati saradnja dveju zemalja u vojnoj oblasti.

Iranske vlasti su prošle godine navele da postoji mogućnost nabavke S-400. Pri tome je Federalna služba za vojno-tehničku saradnju Rusije isticala da je Rusija spremna da isporuči ove sisteme, ali da do tada Teheran nije podnosio nikakav zahtev za njihovu nabavku.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

ZASTO NJIMA SMETA S400

17.08.2020. 20:28

S-400 nije ofanzivno oruzje, nego je namenjeno za odbranu od agresora. Kakvih sve g*vana u svetu ima, da ljudima ne dozvoljavaju ni da se brane.

Realno

17.08.2020. 21:07

Laser je zakon. Samo treba podići uređaj u stratosferu i gađaj šta i gde hoćeš. Inače Izrael je priznao da poseduje laser za vojnu upotrebu.

Boxy

18.08.2020. 05:05

@Realno - Covece sta ti kucas?Kakvi laseri,oni nerade ni po svakom vremenu da rade u visinama na kojima su sateliti.Pored toga za laser o kome ti pricas treba velika kolicina energije,znaci pricas gluposti.Izrael se pokazao koliko im je efektna Celicna Kupola ili Iron Dome koji ima oko 30% procenat obaranja palestinskih raketa kucne radinosti,HA,HA!!!Vrati se fantazijama kao Poziv na duznost video igrice npr I nemoj se brukati neznanjem.