ITALIJANI NE DAJU GALINARU: Rim pokušava da ospori prodaju ostrva Ukrajincu

Tanjug

17. 08. 2020. u 09:25

Nakon brojnih kritika italijanske javnosti zbog prodaje ostrva Galinara, Italija razmatra mogui da ospori tu prodaju i kupi ostrvo po istoj ceni po kojoj je prodata bogatom Ukrajincu za oko 10 miliona evra.

ИТАЛИЈАНИ НЕ ДАЈУ ГАЛИНАРУ: Рим покушава да оспори продају острва Украјинцу

Ostrvo Galinara / Foto Vikipedija

Ostrvo Galinara u Ligurskom moru nedavno je prodato Ukrajincu Aleksandru Boguslajevu (42), sinu ukrajinskog preduzetnika i političara Bjaceslava Boguslajeva, za oko 10 miliona evra, a on je ugovor potpisao s predstavnicima devet porodica iz Ligurije i Pijemonta, koji su vlasnici u poslednjih 40 godina.

Ta vest naisla je na burne rekacije u Italiji, a italijanska vlada razmatra dalje korake, u zakonskim okvirima, poput prava preče kupovine, pomoću kojih bi mogla da interveniše i ospori tu prodaju.

Italijansko udruženje Codacons navelo je, povodom izveštaja o prodaji ostrva Ukrajincu, "da se čini da je imovina pod novim vlasništvom u suprotnosti sa zaštitom javnog interesa za očuvanje ekoloških i pejzažnih vrednosti ostrva".

Kuće na italijanskom ostrvu Galinara u obliku kornjace, koje se nalazi na 1,5 kilometara od obale Ligurije na severozapadu Italije, nekada su pripadale Rimokatoličkoj crkvi, a u poslednjih 150 godina, pođto je privatizovano, bogatim bankarima i industrijalcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati