PROMENILI SISTEM RAČUNANJA PREMINULIH: U Velikoj Britaniji broj umrlih od korone smanjen za 5.000

Tanjug

12. 08. 2020. u 21:35

ZVANIČNI broj umrlih u Velikoj Britaniji od pandemije kovid-19 smanjen je danas za više od 5.000, jer je vlada usvojila novi način brojanja smrtnih slučajeva nakon što se pojavila zabrinutost da je stari metod taj broj uvećao.

ПРОМЕНИЛИ СИСТЕМ РАЧУНАЊА ПРЕМИНУЛИХ: У Великој Британији број умрлих од короне смањен за 5.000

Foto AP

Od sada će vlasti svakodnevno objavljivati broj smrtnih slučajeva koji su se dogodili u roku od 28 dana od pozitivnog testa na kovid-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja,.

Prema novom metodu, Britanija ima zvanični broj smrtnih slučajeva kovid-19 od 41.329, a ne 46.706 koliko ih je bilo po starom sistemu.

Smrtnost je i dalje najviša u Evropi, ispred Italije sa oko 35.000.

Prethodno u Engleskoj nije postojalo krajnje vreme za registrovanje smrti nakon pozitivnog testa, što je izazvalo zabrinutost kod vodećih naučnika da su neki ljudi zabeleženi kao žrtve kovid-19 iako su možda umrli od nečeg drugog.

Epidemiolozi kažu da je prekomerna smrtnost - smrt od svih uzroka koja prelazi petogodišnji prosek za to doba godine - najbolji način za beleženje smrti od izbijanja bolesti, jer se može porediti međunarodno.

Međutim, u Engleskoj će takođe biti objavljen novi skup nedeljnih podataka, uključujući smrt koja se dogodi u roku od 60 dana i smrtne slučajeve kojima se u izveštaju pominje kovid-19, što bi moglo pružiti uvid u dugoročni uticaj bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GLUMICA PROŠLA PAKAO SA KLIČKOM: Odveo je našu ćerku u Ukrajinu, nije želeo da je vrati, ja sam lečila zavisnost od alkohola i droge